WO

Universiteit of HBO?

Universiteit of HBO?

Vanaf september 2015 is het sociaal leenstelsel voor 18 jarigen in gegaan. Dit betekent dat de studiefinanciering is vervallen en in plaats daarvan kunnen de studenten geld lenen om hun studie te bekostigen. Studeren wordt dus duurder. De kosten van een verkeerde studie gaan daar mee ook omhoog.

Belangrijk dus om de juiste keuze te maken.

Voor meer informatie van de overheid over het sociaal leenstelsel en andere belangrijke zaken over studeren kijk bij www.startstuderen.nl.

In een studie in het wetenschappelijk onderwijs (wo) wordt een student niet automatisch opgeleid voor een beroep. Sommige studies, zoals de medische studies, doen dit wel. Andere studies leiden studenten op voor een carrière als wetenschapper.

Met een vwo diploma heeft jouw kind recht tot het wo, maar in sommige gevallen vindt er een selectie plaats.
Deze selectie zorgt er voor dat de juiste student op de juiste plek komt. Aanmelden voor een studie gaat via Studielink en moet plaatsvinden voor 1 mei. Voor opleidingen met loting of selectie zelfs eerder!

Een universitaire studie duurt meestal 4 jaar. De bachelor fase duurt drie jaar. Daarna volgt de masterfase, deze kan 1, 2 of 3 jaar duren. Dit is afhankelijk van de studie.

wo

Is jouw kind klaar om te studeren?

Is jouw kind klaar om te studeren?

 

 

 

 

 

 

 

Neem contact op met Studiek voor een kennismakingsgesprek.

Wat is een studiekeuzetraject?